Határnyitás: korlátozások nélkül Magyarország, Csehország és Ausztria felé

Határnyitás: korlátozások nélkül Magyarország, Csehország és Ausztria felé

Június 5-én reggel 8.00 órától megszűnt az ellenőrzés Szlovákia határain Magyarország, Ausztria és Csehország felé. Az említett országokba, illetve országokból utazókra nem vonatkozik a karanténkötelezettség, és nincs szükség negatív COVID-19 teszt felmutatására sem. Ezek a határok korlátozások nélkül bárhol átléphetők, a határátkelőkön éppúgy, mint az ún. zöldhatáron.

A rendőrség tájékoztatása szerint fokozatosan megnyitnak minden átkelőt az említett országokkal közös hatászakaszokon, dolgoznak a jelzések és akadályok eltávolításán. Mint közölték, Szlovákia állampolgárai 48 órára elutazhatnak Lengyelországba, Horvátországba, Szlovéniába, Németországba és Svájcba. 

A 48 órára Lengyelországba utazóknak egy kitöltött nyomtatványt kell magukkal vinniük a határra, amin a kilépés időpontját igazolják majd a szlovák rendőrök. A nyomtatvány itt tölthető le: http://www.minv.sk/swift_d…/…/images/tlacivo-prekrocenie.pdf.

Indulás előtt tájékozódjanak az adott ország külföldiek beutazásával kapcsolatos szabályairól a www.mzv.sk oldalon – figyelmeztet a rendőrség. 

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet