Online szemináriumra jelentkezhetnek a pedagógusok, hogy jobban felkészülhessenek a távoktatásra – tájékoztatott a TASR hírügynökség. 

„A koronavírus-járvány visszaszorulásával nem ér véget az online oktatás, mostantól ez is része lesz az életünknek. Fel kell készülnünk ugyanis a hasonló helyzetekre. Ezért tanfolyamok, tréningek és online szemináriumok indulnak ebben a témában. A tanítók eszmét cserélhetnek, inspirálódhatnak, hogy érdekesebbé, vonzóbbá tegyék a tanulást a gyerekeknek” – mondta Martin Foltin, a Humusoft szoftvercég munkatársa. Ez a cég már régóta dolgozik az oktatás területén, és számos rendezvényt szervez diákoknak.

A társaság a kilencrészes, 45 perces szemináriumsorozatával is segíteni szeretne a tanároknak a távoktatásban. A résztvevőknek 15 perc áll a rendelkezésükre, hogy elmondják a véleményüket. Június 10-től július 8-ig minden kedden és szerdán lehetőségük van a pedagógusoknak naprakész ismereteket szerezni a műszaki eszközök adta lehetőségekről, szerepükről az oktatásban vagy a kutatásban. A webes szemináriumokon európai egyetemek szakértői adnak elő. „A szerdai szemináriumokon inkább műszaki szempontból közelítik meg a témát, a keddi előadás pedig az online oktatás lehetőségeire összpontosít” – mondta Foltin.

  • tasr, kép: pixabay.com