XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészti Pályázat – módosított határidő

XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészti Pályázat – módosított határidő

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (SZMPSZ), a Szlovák Nemzeti Múzeum a Szlovákiai Magyar Kultúra Múzeuma és a társszervezők a 2019/2020-as tanévben is meghirdették a szlovákiai magyar iskolák és óvodák XIII. Harmos Károly Országos Képzőművészeti Pályázatát. A szervezők meghosszabbították a beküldés határidejét, a pályamunkákat 2020. október 30-ig várják.

Az 1. kategóriában (óvoda) “A Kárpát – medence tájai, szépségei” vagy a “Hej, Dunáról fúj a szél, Komáromi kisleány – népi gyermekjátékaink” témákban lehet nevezni. A 2. kategória (alapiskola alsó tagozata) témái a “Magyar viseletek, táncok” vagy “Vendégségben egymásnál”. Az alapiskola felső tagozatának és a nyolcosztályos gimnáziumok első négy évfolyamának tanulói, azaz a 3. kategória versenyzői “A folyók, melyek összekötnek” illetve a “Kastélyok a Kárpát – medencében” című témák közül választhatnak. A 4. kategória (középiskola) diákjainak szintén két témakör kínálkozik, “A bennünk élő múlt – népszokások a Kárpát – medencében” vagy a “Magyar városaink a Kárpát – medencében”. Az 5. kategória (speciális alapiskola) résztvevőinek témái a “Két szál pünkösdrózsa, Cickom, cickom – illusztráció” vagy “Kirándulás a Kárpátokban a családommal”. A pályamunkákat A/4-es, A/3-as méretben is el lehet készíteni, szabadon választott technikával. Az alkotásokat nem szükséges paszpartuzni.

A nevezési lap a pedagógusszövetség honlapján található. A kitöltött nevezési lapot és a tanulók alkotásait a kiírásban szereplő formátumban kérik beküldeni a következő címre: Zväz maďarských pedagógov na Slovensku – Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége (ZMPS – SZMPSZ) Elektrárenská 2., 945 01 Komárno.

A legjobbnak ítélt alkotások beküldőit és felkészítő tanáraikat a szervezők meghívják az ünnepi kiállításra, amelyre 2020. november 20-án kerül sor Alsósztregován, a Madách-kastélyban.

  • rozsnyovidek/szmpsz, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet