XV. Népzenei tábor – felhívás

XV. Népzenei tábor – felhívás

A Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet és Népzenei Adattára 2020. július 29. – augusztus 2. között népzenei tábort rendez a népdalkörök, népdalszólisták és citerazenekarok részére. A tábor helyszíne a dunaszerdahelyi Szabó Gyula Magyar Tanítási Nyelvű Szakközépiskola kollégiuma. A jelentkezési határidő 2020. július 20. 

A tábor gyakorlati foglalkozásokat kínál magyarországi népdalénekesek, citeratanárok vezetésével népdalok tanulására Felvidék tájegységeinek népdalhagyományából, és lehetőséget nyújt egyéni konzultációra is az oktatókkal (a résztvevőt érdeklő problémák és kérdések megbeszélése, népdalcsokrok összeállítása, népdalok előadásmódja) – olvasható az intézet honlapján. A szabad program keretében jó alkalom adódik az egyes tájegységekből érkezett résztvevők ismerkedésére és szakmai tapasztalatok cseréjére, valamint a a Szlovákiai Magyar Művelődési Intézet Népzenei Adattárának megismerése.

A táborban Borsi Ferenc, Péterné Berde Sarolta citeraoktatóktól és Köles Éva népi ének oktatótól tanulhatnak a résztvevők. Jelentkezni elektronikus úton lehet július 20-ig a művelődési intézet oldalán.

Egy-egy csoportból 2-5 résztvevőt tudnak fogadni, a gyermekek felnőtt kísérettel (szülő, pedagógus) jöhetnek a táborba.
A bejelentkezések után (a jelentkezési határidő leteltével) a pontos információkat tartalmazó meghívót küldenek az érdeklődőknek, akik a 031/552 24 78-as telefonszámon kérhetnek bővebb tájékoztatást (Molnár Zsuzsanna, Edmár Attila).

  • rozsnyovidek/csemadok.sk


Hagyj üzenetet