Multikulturális tábor – várják a fiatalok jelentkezését!

Multikulturális tábor – várják a fiatalok jelentkezését!

A TANDEM nonprofit szervezet 2020. augusztus 24-től 28-ig egy közös tábort szervez szlovák, magyar, ruszin és roma fiataloknak Rimakokaván. A multikulturális nyári tábor célja egymás megismerése és elfogadása. A jelentkezési határidő: július 31. 

A “Törjük meg a jeget” projektünk célja, hogy hozzájáruljon a szlovákok és a nemzeti kisebbségek közötti előítéletek, tévképek lerombolásához és erősítse egymás megértését, elfogadását. Az ötlet egy szlovák és egy magyar partner közös gondolkodásából származik. Abból indultunk ki, hogy a személyes találkozók, egymás megismerése, a tapasztalatok megosztása lehet a leghatékonyabb módszere a sztereotípiák megtörésének és a tolerancia erősítésének. Ezért nyári tábort szervezünk a nemzeti kisebbségek fiataljai számára, akik a szlovák fiatalokkal közös táborban vesznek részt. A táborban lehetőségük nyílik megismerni egymás nyelvét, szokásait, hagyományait, kultúráját. Azt is, ami eltérő és azt is, ami közös. A tábort követően a résztvevők workshop formájában mutatják be a többi kisebbség kultúráját kortársaiknak, ezzel is elérve azt, hogy minél több emberhez jusson el a projekt mondanivalója. Ezzel a projekt multiplikálása is megvalósul. Ezt megelőzően 2018-ban és 2019-ben szerveztük meg a tábort, amelyre pozitív visszajelzéseket kaptunk nem csupán a résztvevőktől, hanem azok szüleitől is, illetve azon iskolák igazgatóitól és tanáraitól, ahol a workshopok zajlottak. A projektet két szervezet valósítja meg: a komáromi TANDEM és az eperjesi Centrum pre neformálne vzdelávanie (CeNef).

A nemzeti kisebbségi táborba 15-18 év közötti fiatalok jelentkezését várják. A részvételi díj 20 EUR/fő. A résztvevők számára a tábor teljes időtartama alatt biztosítják az étkezést és az elszállásolást. A tábor időtartama 5 nap, amelyből egy napot kirándulnak majd a résztvevők. Jelentkezési lap: https://forms.gle/8KHxSNL3ps7jH5SSA

  • rozsnyovidek/tandem


Hagyj üzenetet