Gröhling: Ahol sok lesz a fertőzött, ott óvintézkedéseket vezetünk be

Gröhling: Ahol sok lesz a fertőzött, ott óvintézkedéseket vezetünk be

Ha Szlovákiában kitör a koronavírus-járvány második hulláma, a veszélyeztetett területeken szigorú óvintézkedések lépnek életbe az iskolákban, és végső esetben a járványgócokban sor kerülhet iskolabezárásokra is – írta a közösségi hálón Branislav Gröhling oktatási miniszter.

„Ahol nem romlik a járványhelyzet, ott a szokásos módon folytatódik a tanítás, természetesen ügyelve a fertőtlenítésre és a higiéniai előírások betartására” – idézi a TASR a minisztert. Az oktatási minisztérium külön fog figyelni minden régiót, a helyi regionális közegészségügyi hivatalok értékelik ki a járványgócokban kialakuló helyzetet és a számok alapján döntenek.

Az oktatási minisztérium közlése szerint az óvodák, az alapiskolák, a középiskolák, a kollégiumok és iskolai étkezdék augusztus 17-ig kapják meg a járványhelyzettel kapcsolatos új útmutatót. A felsőoktatási intézmények és kollégiumok részére készített útmutató külön kitér majd a külföldi diákokra.

„Arra az eshetőségre készülve, hogy egyes iskolákban ismét a távoktatás bevezetésére lesz szükség, intézkedéseket fogadunk el a szociálisan hátrányos helyzetű gyerekek oktatására és tovább fejlesztjük az Učíme na diaľku portált” – tette közzé a miniszter a közösségi hálón.

  • tasr, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet