Az ország 57 pontján végeznek koronavírus-tesztet

Jelenleg 57 központ van Szlovákiában, ahol koronavírus-tesztet végeznek. Ennyire van szükség a jelenlegi járványügyi helyzetben – olvasható a korona.gov.sk weboldalon.

„Az aktuális helyzethez igazítjuk a mobil gyűjtőhelyek számát, figyelembe véve a járványügyi helyzetet” – közölte weboldalán az egészségügyi minisztérium.

A TASR tájékoztatása szerint Eperjes és Kassa megyében jelenleg nyolc mintavételi pont található. Pozsony és Zsolna megyében hét, Nyitra, Trencsén és Nagyszombat megyében hat. A legtöbb, kilenc mintavételi hely Besztercebánya megyében van. A központokban 10-60 tesztet tudnak elvégezni naponta.

A minisztérium emlékeztet, hogy aki tüneteket észlel magán, vagy akinél fennáll a fertőzés gyanúja, elektronikus úton kérheti a vizsgálat elvégzését. A rizikós országból hazatérőket ingyen tesztelik. Aki maga téríti meg a költségeket, laboratóriumokban kérheti a teszt elvégzését. A vizsgálat ára 50-70 euró. A TASR kérdésére Marek Krajčí egészségügyi miniszter közölte, a tárca egyelőre nem tervezi a tesztek árának szabályozását.

  • tasr, kép: pixabay.com