Lehetővé tennék az individuális oktatást a felső tagozatos alapiskolások számára

Lehetővé tennék az individuális oktatást a felső tagozatos alapiskolások számára

Az oktatási minisztérium 2021 szeptemberétől lehetővé tenné az individuális oktatást az alapiskolák felső tagozatosai számára is. TASR-t a tárca kommunikációs osztálya tájékoztatta erről.

Az oktatási törvény jelenleg csak az alsó tagozatos gyerekek számára engedélyezi az individuális oktatást. „Nem vezetünk statisztikát arról, hány felső tagozatos tanuló számára kérvényezték az individuális tanulmányi programot, de a gyakorlatból tudjuk, hogy van érdeklődés az oktatás ilyen formája iránt” – tájékoztatott a minisztérium.

A tárca közlése szerint a lépés egyik oka az, hogy individuális oktatást választó alsó tagozatos gyerekek a felső tagozatot cseh iskolában kezdik. „A szlovák iskolákkal ellentétben ugyanis a cseh iskolákban van erre lehetőség” – jegyezte meg az oktatási minisztérium, és hozzátette, ezért mérlegelik a lehetőség bevezetését. A tárca hozzátette, ha minden jól megy, 2021 szeptemberétől otthon is tanulhatnak azok a felső tagozatosok, akinek szülei vagy jogi képviselője ezt kérvényezi.

– tasr, kép: pixabay.com



Hagyj üzenetet