A kormány javaslata szerint az alsó tagozatos tanulók is viseljenek arcmaszkot

A kormány javaslata szerint az alsó tagozatos tanulók is viseljenek arcmaszkot

Ha az alapiskolák alsó tagozatos tanulói képesek viselni az arcmaszkot az osztályokban is, a tanítás alatt, akkor viseljék. Ezt Igor Matovič (OĽANO) kormányfő jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján – adta hírül a TASR.
„Minél több alsó tagozatos gyerek fogja hordani az arcmaszkot, annál hatékonyabban fogják megóvni a saját egészészségüket, illetve az osztálytársaik egészségét. És annál hatékonyabban tudjuk megakadályozni, hogy a betegség elterjedjen egy osztályon belül, aztán pedig máshol is” – hangsúlyozta a miniszterelnök. Hozzátette: megérti, hogy a kisgyerekek nehezen lélegeznek az arcmaszk alatt. „De ha a gyerekek 70-80 százaléka kibírja, az még mindig jobb, mintha azt mondanánk, hogy senkinek sem kell hordania” – fűzte hozzá.
Matovič bevallása szerint a pandémiabizottságnak azt javasolta, hogy minden gyerek viseljen arcmaszkot az iskolákban. „Aztán jött Branislav Gröhling (SaS) miniszter úr, és azzal érvelt, hogy az alsó tagozatosok nem fogják kibírni” – mondta a kormányfő.
Az új tanév első két hetében az alapiskolák felső tagozatos tanulóinak és a középiskolásoknak kötelező lesz arcmaszkot hordaniuk az osztályokban is. Az alsó tagozatosoknak és az óvodásoknak nem kötelező feltenniük az osztályokban, de az osztályokon kívül, az iskolák belső tereiben mindenkinek hordania kell, kivéve étkezés közben. Erről az egészségügyi tárca tájékoztatott a közösségi hálón.
-tasr, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet