Gombaszög LITE – új színpaddal bővült a tábor helyszíne

Gombaszög LITE – új színpaddal bővült a tábor helyszíne

Idén a koronavírus-járvány miatt elmaradt a klasszikus Gombaszögi Nyári Tábor, de hogy senkiben se maradjon hiányérzet, a szervezők végül összehozták a Gombaszög LITE névre keresztelt rendezvényt, a fesztivál és szabadegyetem kistestvérét. Az augusztus 20-23. között lezajlott tábor kínálatában a hazai zenekarok koncertjei domináltak, és a gombaszögi kemping ebben az évben egy következő helyszínnel gazdagodott: új színpadot kaptak a Korona Énekegyüttes zenei programjai.

A megszokott nyári táborral ellentétben a Gombaszög LITE programjában nem szerepeltek közéleti, politikai előadások, irodalmi, színházi programok, sem nagyszínpadi megakoncertek, volt viszont Labirintus Udvar életvezetési, önismereti témákkal, a FolkSzögletben tánctanítás és népzenei koncertek, táncházak, kézműves foglalkozások és GombaOvi a kicsiknek.

Az igazi nyári idő kedvezett a táborozóknak, akik élvezték a megismételhetetlen gombaszögi életérzést, a baráti sörözést, a csobbanást a medencében vagy az elmaradhatatlan csapatjátékokat, a koncerteket a Szoba Chillben, a Kocsmakert és a Korona kórus színpadán. A járványügyi helyzet miatt mindez persze fertőtlenítő pontokkal, figyelmeztető táblákkal körítve, jóval kevesebb (ezer alatti) résztvevővel zajlott, de azért az előzőekkel azonos hangulattal.

Az új Korona színpad ünnepélyes átadójára pénteken délután került sor. A névadó énekegyüttes társszervezőként 2014-től biztosítja a tábor komolyzenei programjait. A megnyitón Tömöl Gabriella, a kórus vezetője és Orosz Örs főszervező szólt a jelenlévőkhöz, majd a pelsőci Korona Énekegyüttes avatta fel műsorával az új színpadot, mely a továbbiakban főleg a verséneklő együttesek koncertjeinek ad otthont.

A rövidített, családiasabb léptékű táborban fellépett többek között az Estendon, a Jóvilágvan, Szarka Gyula és zenekara, a Brains, a FolkSzögletben a Sajó Banda, Nagy Csomor András és zenekara, valamint a Csángálló muzsikált. A Korona színpad vendége a HoryZone, a Paradigma, a Zekeres és a Viharvirág volt.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, fotó: Prékop Ivett


Hagyj üzenetet