Újabb fertőzött a járásban: a faluban betiltották a rendezvényeket

Újabb fertőzött a járásban: a faluban betiltották a rendezvényeket

A Rozsnyói Regionális Közegészségügyi Hivatal egy megerősített COVID-19 fertőzött beteg miatt mától, augusztus 25-től betiltja Vlachovo községben a tömegrendezvények szervezését – közölte a hivatal közösségi oldalán.

Az indoklásból kiderül, hogy egy mai laboratóriumi vizsgálat során egy ottani lakosnál a SARS CoV-2 koronavírus jelenlétét észlelték.

Mivel a pozitív COVID-19 megtegedést csak néhány nappal azután erősítették meg, hogy az illető hazatért külföldről, feltételezhető a fertőzés  közösségi terjedésének fokozott veszélye.

A fertőzött személy nem észlelte a megbetegedés klinikai tüneteit, így néhány napon át ennek tudta nélkül közlekedett a faluban. Amíg befejeződik a beteg minden közeli kapcsolatának járványügyi kivizsgálása és tesztelése, a hatóság szükségesnek tartja betiltani a községben minden sport-, kulturális, társadalmi és egyéb tömegrendezvény szervezését.

A közegészségügyi hivatal határozata szerint a korlátozás szeptember 8-ig szól. Az intézkedés célja, hogy megakadályozza az új járványgócok kialakulását és a koronavírus további terjedését.

  • pr-i, rozsnyovidek, kép: pixabay.com


Hagyj üzenetet