Kreatív történelmi verseny: „Férfi és női szerepek – hogyan éltek elődeink a 19. század első felében?”

Az Esterházy Magyarország Alapítvány meghirdeti a komplex ESTÖRI – KREATÍV TÖRTÉNELMI VERSENY ötödik évadát. A verseny témája a 2020/21-es tanévben a „Férfi és női szerepek – hogyan éltek elődeink a 19. század első felében?”

A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék Magyarország történelmét, kultúráját és életmódját. A megmérettetés teret enged a fiatalok kreativitásának, akik tehetségükkel, koruknak megfelelő digitális eszközökkel és ismereteikkel oldhatják meg a feladatokat. A csapatok nevezése szeptember 4-től október 16-ig online módon történik a www.estori.hu regisztrációs felületén.

„Különösen fontos, hogy a korábbi évekhez hasonlóan a diákok – az országos eseményeken túlmutatóan helyi történetek, életutak után is kutassanak, hiszen így közelebb kerülhet hozzájuk a korszak történelme, kultúrája.” – hangsúlyozzák a verseny szervezői.

A versennyel kapcsolatos részletes tájékoztatás a www.estori.hu oldalon, illetve az alábbi kiírásban olvasható.

[gview file=”http://wp-rozsnyovidek.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/09/09124551/estori-versenykiiras-5-versenyevad-07-09-5f55fdc06f70e.pdf”]

  • forrás: estori.hu