Felhívás: X. LEGERE Irodalmi Verseny

A középiskolás diákok a 2020/2021-es tanévben is bekapcsolódhatnak a Legere irodalmi versenybe, melynek idei témája: Márai Sándor és Szabó Lőrinc művei. A 10. jubileumi Legere a pandémia okozta rendkívüli helyzetben új formát kap, a verseny fordulói a digitális térben zajlanak majd. A jelentkezési határidő 2020. szeptember 25.

A verseny meghirdetője a Nyitrai Konstantin Filozófus Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézete, a Közép-európai Tanulmányok Kara, a Szlovákiai Magyar Akadémiai Tanács, valamint az Arany A. László Polgári Társulás.

Az irodalmi verseny a 100 éve született Márai Sándor és Szabó Lőrinc műveinek megismerésére és értelmezésére összpontosít. Versenyünk célja, hogy bevezessük a diákokat az említett szerzők életművébe, és kortárs szemmel olvassuk, értelmezzük újra a kiválasztott alkotásokat. A versenyfeladatok különböző szövegértelmezési technikák elsajátítását, az élményszerű befogadást és műértelmezést, az irodalomtörténeti és -elméleti ismeretekben való elmélyülést, a kommunikációs készség fejlesztését, illetve az olvasás iránti pozitív(abb) attitűd kialakítását szolgálják.

[gview file=”http://wp-rozsnyovidek.s3.eu-central-1.amazonaws.com/wp-content/uploads/2020/09/09124549/X.-Legere-Irodalmi-Verseny-felh%C3%ADv%C3%A1s.docx”]

  • rozsnyovidek, forrás: szmpsz, fotó: pixabay.com