Koronavírus-fertőzés: már Dobsinán és Krasznahorkaváralján is

Koronavírus-fertőzés: már Dobsinán és Krasznahorkaváralján is

A Rozsnyói Közegészségügyi Hivatal tájékoztatása szerint ma 3 pozitív koronavírusos esetet regisztráltak a járásban. Az első egy kiskorú gyermek Dobsinán, a második egy krasznahorkaváraljai beteg, a harmadik fertőzött egy járásbeli lakcímmel rendelkező személy, aki régóta nem tartózkodik itthon, de statisztikailag ide sorolják. 

Az első, dobsinai esetben karantént rendeltek el három közös háztartásnál, és több mint 20 közeli kapcsolatot azonosítottak. A krasznahorkai személy érintettsége a járványügyi vizsgálat során egy másik pozitív eset kapcsán derült ki. Itt vizsgálják a további kapcsolatokat, karantént és tesztelést rendelt el a hatóság.

A közegészségügyi hivatal felszólítja az embereket, hogy legyenek felelősségteljesek és tartsák be az előírásokat. “Az esetek száma rohamosan nő, már mi is regisztrálunk nehezebb lefolyású és kórházi elhelyezést igénylő eseteket” – nyilatkozta közösségi oldalán a hivatal.
Arra figyelmeztetnek, hogy ne kockáztassunk és ne becsüljük alá a helyezetet. Azzal, hogy nem tartjuk be az alapvető intézkedéseket, mint a maszkviselés, fertőtlenítés és távolságtartás, nemcsak magunkat veszélyeztetjük, hanem tünetmentes hordozóként a körülöttünk élőket is. “A helyzet romlik, és kompromisszumok nékül fellépünk mindenkivel szemben, aki tudatosan megsérti az intézkedéseket.”
  • rozsnyovidek, fotó: www.pikist.com


Hagyj üzenetet