Rozsnyó Város Díja és Díszpolgára 2021-ben – a jelöléseket október 31-ig lehet leadni

Rozsnyó Város Díja és Díszpolgára 2021-ben – a jelöléseket október 31-ig lehet leadni

A legmagasabb városi kitüntetéseket Rozsnyó polgármestere minden évben a város első írásos említésének évfordulóján, a képviselő-testület februári ünnepi ülésén adja át a díjazottaknak. A polgárok október végéig tehetik meg javaslataikat, kik kapják 2021-ben a város díját, illetve a díszpolgári címet.

Rozsnyó Város Díját kiváló alkotói teljesítményekért és a tudomány, technika, művészet, publicisztika és közhasznú tevékenység területén elért kimagasló eredményekért ítélik oda, továbbá olyan személyek kaphatják, akik kiemelkedő módon hozzájárultak a város gazdasági-, kulturális- és sportéletének fejlődéséhez, Rozsnyó népszerűsítéséhez itthon és külföldön. A város díjával jutalmazhatják az emberi életeket és a város vagy polgárainak javait mentő személyeket is.

A Rozsnyó Város Díszpolgára címet olyan személyeknek adományozzák, akik jelentős módon hozzájárultak a város fejlődéséhez és gyarapodásához, érdekeinek védelméhez, jó hírének növeléséhez a világban, illetve akik kiváló alkotói teljesítményükkel gazdagították az emberiség ismereteit.

A díjra vonatkozó javaslatot és annak indoklását a polgárok az alábbi formanyomtatványon október 31-ig adhatják le személyesen a városi hivatal ügyfélszolgálatának iktatójában, vagy elküldhetik elektronikus formában az erika.svedova@roznava.sk e-mail címre, illetve hagyományos postai úton a városi hivatal címére: Mestský úrad, Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu, Šafárikova 29, 048 01 Rožňava.

Letöltés

rozsnyovidek, fotó: FB Mesto Rožňava



Hagyj üzenetet