Felhívás: Alkotópályázat pedagógusok részére

A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége pályázatot hirdet azoknak a tehetséges szlovákiai magyar pedagógusoknak, akik hivatásuk gyakorlása mellett ecsettel, tollal vagy egyéb eszközzel valamely más területen is kiemelkedőt alkotnak.

Lehetőséget kívánunk biztosítunk a képzelőerő, a kézügyesség, a kreatív hobbi megnyilvánulására, hogy az így megteremtett alkotások mások számára is mintaként szolgáljanak – áll a pedagógusszövetség felhívásában.

Pályázni műfaji megkötés nélkül az alábbi művészeti ágakban lehet:

  • képzőművészet (festészet, grafika, szobrászat)
  • iparművészet (agyagművesség, textilművészet – hímzés, csipkeverés, bábkészítés, batikolás, használati és dísztárgy készítés, ékszer készítés, bőrdíszművesség, fa- és csontfaragás, tűzzománc, linómetszet stb.)
  • fotó, modellezés, számítógépes grafika, montázs stb.
  • irodalom (vers-, prózaírás)
  • zeneszerzés
  • egyéb

Egy pedagógus több, más-más technikával készült alkotással is pályázhat. A beküldött pályaműveket a pályázatot hirdető SZMPSZ által megbízott szakmai zsűri az ötletesség és a kivitelezés minősége alapján bírálja el.

A pályázók elismerő oklevelet kapnak, a legjobbak értékes díjban részesülnek.  A beküldött munkákból a tervek szerint a jövőben kiállítás készül. A kiállított tárgyakat a kiállítás befejeztével az alkotók visszakapják.

Amennyiben szívesen tenné közkinccsé saját alkotását, termékét, jelentkezzen a felhívásra és juttassa el alkotását az SZMPSZ-nek a következő címre:

Felvidéki Magyar Pedagógusok Háza

Kúpeľná 6

945 01 KOMÁRNO

Az elektronikus jelentkezési űrlap az alábbi címen található:

https://forms.gle/dmkq2UCGGTqZd7WE8

Az elektronikus jelentkezési lapon az alkotásról kötelező fotót feltölteni. A pályázat kiírója kéri, a személyes adatok megadása mellett röviden ismertesse, miért és mióta foglalkozik ezzel a tevékenységgel.

Jelentkezési határidő: 2021. január 15.

A felhívással kapcsolatos kérdéseire az szmpsz.informacio@gmail.com címen kaphat választ.

forrás: SZMPSZ, fotó: pixabay.com