ZMOS: Óriási terhet jelent a tesztelés idejének lerövidítése

ZMOS: Óriási terhet jelent a tesztelés idejének lerövidítése

Óriási beavatkozást jelent az előkészületekbe, hogy a kormány hirtelen háromról két napra rövidítette le a tesztelés idejét – jelentette ki Lukáš Baňacký, a Szlovákiai Városok és Falvak Társulása (ZMOS) tagja. Pozsony Lamacs (Lamač) városrészének polgármestere képviselte az önkormányzatokat a központi válságstáb hétfő esti ülésén.

„Meglepetett minket a védelmi miniszter javaslata. Az jól jön, hogy egy nappal tovább készülhetünk a tesztelésre, de az azt végzőkre abnormális nyomás nehezedik majd. Mindkét nap 17 órát kell dolgozniuk” – mondta Baňacký.

Hozzátette, hogy a tesztelést végzők magasabb napidíjat fognak kapni. „A háromnapos tesztelésnél ez napi 70 euró lett volna, így most napi 100 lesz” – ismertette a polgármester. A javaslatot ő terjesztette elő a válságstáb ülésén. Elmondása szerint az ülésen pontosították, kinek kell elvégeznie az egyes logisztikai feladatokat.

A változás azt is jelenti, hogy több mintavételi pontot kell kialakítani, Martin Chren, Főrév (Ružinov) polgármestere szerint náluk az eredetileg tervezett 70-nél körülbelül 40-nel többet.

  • tasr, fotó: Ministerstvo zdravotníctva SR FB


Hagyj üzenetet