Egyelőre csak néhány kórházban biztosított az ingyenes tesztelés

Egyelőre csak néhány zöld járásban található kórházban végeznek ingyenes tesztelést antigén tesztekkel, tájékoztatott Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter a közösségi hálón hétfőn.

Hozzátette: a minisztérium a teszteléssel kapcsolatban minden járásban felvette a kapcsolatot egy-egy szolgáltatóval. A hatályos jogszabály értelmében azonban az egészségügyi tárca vagy az alárendelt szervek nem köthetnek szerződést ilyen szolgáltatókkal. A problémára igyekeznek megoldást találni még a héten, közölte Krajčí.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint Rozsnyón a helyi Vöröskeresztnél lehet 8:00 és 15:00 óra között ingyenes antigén tesztet végeztetni.

Az ingyenes tesztelést végző mintavételi helyek listáját már közzétették a minisztérium honlapján. A listát bővíteni fogják. Az antigén teszttel végzett tesztelést elsősorban azoknak ajánlják, akiknél légúti megbetegedés tünetei lépnek fel. A tárcavezető köszönetet mondott azoknak a kórházaknak, amelyek a munkaerőhiány ellenére önerőből biztosítják a tesztelést.

  • tasr/rozsnyovidek, fotó: Ministerstvo zdravotníctva SR FB