Egyelőre csak néhány kórházban biztosított az ingyenes tesztelés

Egyelőre csak néhány kórházban biztosított az ingyenes tesztelés

Egyelőre csak néhány zöld járásban található kórházban végeznek ingyenes tesztelést antigén tesztekkel, tájékoztatott Marek Krajčí (OĽANO) egészségügyi miniszter a közösségi hálón hétfőn.

Hozzátette: a minisztérium a teszteléssel kapcsolatban minden járásban felvette a kapcsolatot egy-egy szolgáltatóval. A hatályos jogszabály értelmében azonban az egészségügyi tárca vagy az alárendelt szervek nem köthetnek szerződést ilyen szolgáltatókkal. A problémára igyekeznek megoldást találni még a héten, közölte Krajčí.

Az egészségügyi minisztérium tájékoztatása szerint Rozsnyón a helyi Vöröskeresztnél lehet 8:00 és 15:00 óra között ingyenes antigén tesztet végeztetni.

Az ingyenes tesztelést végző mintavételi helyek listáját már közzétették a minisztérium honlapján. A listát bővíteni fogják. Az antigén teszttel végzett tesztelést elsősorban azoknak ajánlják, akiknél légúti megbetegedés tünetei lépnek fel. A tárcavezető köszönetet mondott azoknak a kórházaknak, amelyek a munkaerőhiány ellenére önerőből biztosítják a tesztelést.

  • tasr/rozsnyovidek, fotó: Ministerstvo zdravotníctva SR FB


Hagyj üzenetet