Hétfőtől csoportokban tanulhatnak a hátrányos helyzetű tanulók

Hétfőtől csoportokban tanulhatnak a hátrányos helyzetű tanulók

Hétfőtől (november 16.) kis csoportokban tanulhatnak az alap- és középiskolákban azok a szociálisan hátrányos helyzetű tanulók, akik nem tudnak távúton bekapcsolódni az oktatási folyamatba. Ez Branislav Gröhling (SaS) oktatásügyi miniszter döntéséből következik, amelyet az oktatásügyi minisztérium weboldalán közölt.

A tanítás megvalósulhat kis csoportokban, ha ezt az iskola működési körülményei lehetővé teszik, és az iskola fenntartója is emellett dönt. „Kis csoporton egy legfeljebb öt tanulóból és egy pedagógusból álló csoportot kell érteni” – derül ki az oktatásügyi miniszter közleményéből. Az érintett tanulók azért térhetnek vissza az iskolákba, mert sokszor nincsenek számukra biztosítva azok a körülmények, amelyek a távúton való képzést lehetővé tennék. Igor Matovič (OĽANO) kormányfő szerint a járvány első hulláma idején 52 000 gyereknek nem volt arra lehetősége, hogy részt vegyen a tanításon. Hozzátette: ezeket a gyerekeket minél előbb újra be kell vonni a tanítási folyamatba.

Hétfőtől a speciális közép-, szak- és készségfejlesztő iskolákban is újraindul a tanítás. Ezenkívül a kollégiumokat és az iskolai étkezdéket is megnyitják ezen speciális iskolák tanulói számára. Az oktatásügyi miniszter közleményéből az derül ki, hogy ha az iskola működési körülményei lehetővé teszik, és az iskolafenntartó is emellett dönt, akkor azoknak a szociálisan hátrányos helyzetű alap- és középiskolás tanulóknak, akik nem tudnak távúton bekapcsolódni az oktatási folyamatba, lehetőségük van az étel elfogyasztására az érintett iskolák étkezdéiben.

  • tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet