Közönségszavazás: a Harmónia-díjra a rozsnyói Farkaš Árpádot is jelölték

Közönségszavazás: a Harmónia-díjra a rozsnyói Farkaš Árpádot is jelölték

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díjat 2012-ben adták át első alkalommal. Idén a jelöltek között szerepel a rozsnyói Farkaš Árpád zongoraművész, zenetanár is, akire a közönség december 3-ig adhatja le szavazatát.

A “közönségdíj” győztesét online szavazás formájában a közönség dönti el a zsűri által kiválasztott jelöltek közül: Sárközi Pál – prímás, Hodek Dávid – dobos és Farkaš Árpád – zongoraművész. A közönségszavazás 2020. november 24-én indul és december 3-án éjfélig tart. A közönségdíjat az online szavazáson legtöbb pontot szerző jelölt kapja – olvasható a Harmónia-díj honlapján. A szervezők a szavazók között egy évre szóló páros bérletet sorsolnak ki az Egressy Béni VMK előadásaira.

Szavazzon a rozsnyói jelöltre!

Farkaš Árpád zenész családban született, 1971. augusztus 12-én Rozsnyón. Zenei tanulmányait szülővárosában kezdte a helyi zeneiskolában, majd a kassai konzervatóriumban tanult tovább. 1995-től hivatásos zenészként dolgozik, mellette immár 22 éve tanít és zenét ír. Jelenleg a rozsnyói zeneiskolában és Eperjesen a konzervatóriumban jazz-zongorát oktat. Olyan kiváló jazz zenészekkel játszott együtt, mint Peter Lipa, Oskar Rózsa, Barbara Botošová, Winand Gábor, Ifj. Sárközi Lajos és Fekete-Kovács Kornél. 10 év tanítás után Tornalján megkapta a díszpolgári címet, majd szülővárosában a polgármesteri díjat. Zongoristaként részt vett egy európai zenei turnén a világhírű IL DIVO énekegyüttessel, ahol az a megtiszteltetés érte, hogy Európa legnevesebb színpadain léphetett fel.

Díjátadó gálaest Komáromban

A Harmónia – Szlovákiai Magyar Zenei Díj ünnepélyes díjátadója 2020. december 5-én, szombaton 19:00 órakor kerül megrendezésre a komáromi Egressy Béni Városi Művelődési Központban. A gálaesten fellép a Rév zenekar, Ruszó Tibi, Szarka Gyula és zenekara, Dávid és a Jam Band, valamint a Rácz Cello Quartett. A műsorvezetők Szvrcsek Anita és Csenger Ferenc. A gálát élőben közvetítik majd a Harmónia-díj Facebook oldalán.
  • rozsnyovidek, fotó: FB


Hagyj üzenetet