Közzétette első, a magyar és a roma kisebbségnek szóló felhívását a KKA

Közzétette első, 2021-re vonatkozó pályázati felhívását a Kisebbségi Kulturális Alap (KKA – Fond na podporu kultúry národnostných menšín – FPKNM). A felhívás a magyar és a roma kisebbségnek szól, a pályázatokat december 18-ig lehet benyújtani.

„A roma kisebbség irodalmi és kiadói tevékenységre nyújthat be pályázatot. A magyar kisebbség az összes programra és kísérőprogramra pályázhat, kivéve az amatőr és a hivatásos művészeti tevékenységet” – mondta Molnár Norbert, a KKA igazgatója.

Az igazgató tájékoztatása szerint a következő, az összes többi kisebbséget, köztük a roma közösséget is célzó pályázati felhívást 2020. november 30-án teszik közzé.

A KKA tizenhárom, hivatalosan elismert szlovákiai nemzeti kisebbség kultúrájának támogatását szolgáló állami intézmény. A törvény értelmében 2021-ben 7 600 000 eurót különítenek el a tevékenységek támogatására.

Az intézmény 2021-es támogatási struktúrájában elsőbbséget élvez a népszámlálás propagálásával és az ezzel kapcsolatos tájékoztatással összefüggő tevékenység, különös tekintettel a kisebbségek jogairól szóló információkra.

  • tasr, fotó: pixabay.com