A Kisebbségi Kulturális Alap 2. felhívása is prioritásként kezeli a népszámlálásról való tájékoztatást

A Kisebbségi Kulturális Alap (KKA) közzétette a 2021-re vonatkozó második pályázati felhívását. A felhívás keretében a különféle művészeti ágak területén dolgozókat fogják támogatni, emellett az irodalmi, publikációs, kiadói, kulturális-ismeretterjesztő és oktató tevékenységekre is igényelhető támogatás – tájékoztatott ma a TASR hírügynökség.

Bukovszky László kisebbségi kormánybiztos felhívta a figyelmet: mindkét, 2021-re hirdetett felhívás keretében főleg a közelgő népszámlálásra és a kisebbségek ezzel kapcsolatos tájékoztatására összpontosító projektek esélyesek a támogatás elnyerésére. Emellett kiemelt prioritás lesz a kisebbségi jogokról való tájékoztatást célul kitűző projektek támogatása is.

Közzétette első, a magyar és a roma kisebbségnek szóló felhívását a KKA

Az első, a magyar és a roma kisebbségnek szóló felhívást november 24-én tették közzé, a pályázatok benyújtási határideje 2020. december 18. A második felhívás a többi, Szlovákiában elismert kisebbségnek is szól. A benyújtási határidő ebben az esetben 2021. január 5. Bővebb tájékoztatás a kultminor.sk weboldalon található.

  • tasr, fotó: pixabay.com