A népszámlálás tétje nyelvünk és kultúránk jövője – új videóval jelentkezik a közös kampány

A magyar nemzetiség vállalására biztató kampány új kisfilmmel jelentkezik “Népszámlálás 2021 – Ezért fontos a magyaroknak” címmel. A videó narrátora, Hostomský Fanni színésznő arról mesél, miért is fontos, hogy a lehető legtöbb magyar regisztrálja a nemzetiségét a népszámláláson: ezen múlnak például a magyar nyelv használatának lehetőségei, illetve a kultúra támogatása.

A videó hivatkozása: https://www.facebook.com/106553721233637/videos/145800920218680/

A videó készítői arra is felhívják a figyelmet, hogy a magyar nemzetiség feltüntetése a vegyes házasságban élők és az ő gyermekeik számára is magától értetődő dolog, hiszen a nemzetiség kizárólag vállalás kérdése.

Bemutatták a magyar nyelvű népszámlálási kampány weboldalát

Szlovákiában jövő február 15. és március 31. között népszámlálás lesz, amely most először teljes egészében elektronikusan történik. A honi magyar civil, egyházi és politikai szervezetek “A magyarság érték” szlogennel közös tájékoztató kampányt hirdettek, amely immár önálló honlappal, facebook és instagram oldalakkal is rendelkezik. A szervezők ezeken a csatornákon ígérnek folyamatos tájékoztatást a kérdőívek kitöltéséről  és a kampány fejleményeiről.

Kovács Balázs, fotó: pixabay.com