Az ingázóknak is rendelkezniük kell negatív koronavírus-teszttel

Az ingázóknak is rendelkezniük kell negatív koronavírus-teszttel

A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának (ÚVZ) aktuális rendelete értelmében hétfőtől az ingázóknak is rendelkezniük kell két hétnél nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel. A kötelezettség betartását egyelőre nem fogják ellenőrizni.

„Azoknak a személyeknek, akik rendszeresen lépik át Szlovákia határait és kivételt élveznek a házi karantén, valamint az azt követő tesztelés alól, vagy 14 napnál nem régebbi, Szlovákiában vagy külföldön elvégzett, negatív RT-PCR tesztet kell felmutatniuk a határon, vagy 14 napnál nem régebbi antigén tesztet. Az Európai Unió tagállamaiban certifikált antigén tesztek eredményét fogadják el” – olvasható a hivatal közleményében.

Az intézkedés a szlovákiai és külföldi ingázókra, a szomszédos államok határ menti régióiban élő szlovák állampolgárokra, a diákokra, a rokonukat ápoló hozzátartozókra, a művészekre és a kultúra területén dolgozókra, valamint olyan személyekre vonatkozik, akik a határátkelőktől legfeljebb 10 kilométerre fekvő földjükön gazdálkodnak.

Az aktuális rendeletet az egyes tárcákkal való egyeztetés után a mai nap folyamán még frissíteni fogják. A belügyminisztérium korábban bejelentette, hogy a rendőrség egyelőre szúrópróbaszerűen sem fogja ellenőrizni az ingázókat és a többi, kivételt élvező személyt a határátkelőkön.

  • tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet