Hétfőtől a negatív teszt a belépő a felső tagozatokra és a középiskolákba

Hétfőtől a negatív teszt a belépő a felső tagozatokra és a középiskolákba

Hétfőtől újrakezdődhet a tanítás az alapiskolák felső tagozatain és a középiskolákban, ha ezzel a fenntartó is egyetért. A Szlovák Köztársaság Közegészségügyi Hivatalának aktuális rendelete értelmében a diákoknak, az egyik törvényes képviselőjüknek és az iskolai alkalmazottaknak rendelkezniük kell hét napnál nem régebbi, negatív antigén vagy RT-PCR koronavírus-teszttel.

Nem kötelező leteszteltetnie magát annak, aki az elmúlt három hónapban átesett a COVID-19 betegségen, és ezt igazolni is tudja, illetve akin az egészségi állapota miatt nem végezhető el a teszt. Kivételt kapnak a tesztelés alól a közepesen súlyos és súlyos értelmi fogyatékosok, az autisták, az immunhiányos betegséggel küzdők és az onkológiai páciensek is.

A tesztelés követelménye nem vonatkozik a sajátos nevelési igényű gyermekek számára létesített alapiskolák, a készségfejlesztő iskolák és a speciális szakiskolák diákjaira és alkalmazottaira, valamint a kis létszámú csoportokban tanuló, hátrányos helyzetű alap- és középiskolásokra, valamint az őket oktató pedagógusra sem.

A kivételes eseteket igazolni kell. Az igazolást az iskola törvényes képviselője vagy egy általa megbízott személy kérheti el. A hét napnál nem régebbi negatív teszteredmény felmutatásának kötelezettségéről szóló közleményt minden újranyíló iskolában ki kell függeszteni, jól látható helyre.

Azokban az iskolákban, amelyek fenntartói úgy döntöttek, hogy nem teszteltetnek, folytatódik a távoktatás.

  • tasr, fotó: pikist.com


Hagyj üzenetet