A miniszter szerint az ún. lockdown lehetősége továbbra is játékban van

A miniszter szerint az ún. lockdown lehetősége továbbra is játékban van

Az ún. lockdown lehetősége továbbra is játékban van, ezt Szlovákiának el kell fogadnia, jelentette ki a hétfői kormányülés előtt Marek Krajčí (OĽANO) egészségügy-miniszter. Hozzátette: megegyezés kérdése, hogy az esetleges lezárásra még karácsony előtt, vagy csak az ünnepek után kerül-e sor.

„Én úgy vélem, hogy ha szükség lenne valamiféle lockdown-ra, akkor azt olyan időszakban kellene megvalósítani, amikor a legkevesebb gazdasági kárt okozza” – jegyezte meg Krajčí. Hozzátette: ahhoz, hogy az emberek találkozhassanak az ünnepek alatt, antigén tesztelésre lenne szükség. A miniszter szerint van még elég teszt, mintegy egymillió darab áll még rendelkezésre.

A tárcavezető szerint a nyálmintákon végzett teszt az iskolákban nem rossz ötlet, de a megvalósítása logisztikai felkészülést igényel.

Krajčí elismételte, hogy az új koronavírus elleni oltás önkéntes alapú lesz. A tárca igyekezni fog pontos, hiteles tájékoztatást adni, hogy a lakosok eldönthessék, beoltatják-e magukat. A miniszter szerint a vakcina nagyon jó fegyver, amellyel legyőzhető a COVID-19-világjárvány.

Krajčí hangsúlyozta: az emberek biztonsága és a gyengék védelme érdekében fontos, hogy az ingázók kéthetente leteszteltessék magukat.

  • tasr, fotó: pikist.com


Hagyj üzenetet