Az igazgató és a fenntartó dönt az óvoda nyitvatartásáról a szünet alatt

Az óvodák az általánosan érvényben lévő szabályok szerint járnak el a december 21-től 2021. január 8-ig tartó karácsonyi szünet idején, az igazgató és a fenntartó dönthet a szülők igényei alapján a működtetésről – tette közzé honlapján az oktatási minisztérium.

„Mivel tovább romlik a járványhelyzet és emiatt egyre nehezebb helyzetbe kerülnek a kórházak, az óvodaigazgatóknak és a fenntartóknak azt javasoljuk, hogy az igények felmérésekor legyenek tekintettel az egészségügyben dolgozó szülőkre” – írta a tárca.

Ahol több óvodát működtet a fenntartó, ott egy helyre lehet összevonni az erre igényt tartó szülők gyerekeit, és beosztani, hogy melyik héten melyik óvoda lesz nyitva.

Az óvodába járó gyerekeket össze lehet vonni egy óvodában egy közös csoportba, de annak létszámát hét közben már nem lehet változtatni, és akkor sem lehet összevonni más osztállyal, ha menet közben csökken a létszám – tájékoztatott ma a TASR hírügynökség.

Az oktatási minisztérium ajánlása szerint, ha az óvoda bezár a karácsonyi szünet idejére, szabadságot kell kivenniük a pedagógiai alkalmazottaknak. Ezt az óvodák, alapiskolák és középiskolák számára közzétett útmutató tartalmazza, melyet honlapján tett közzé a tárca.

  • tasr, fotó: pixabay.com