Jön a kocsi, most érkeztünk! – hagyományőrző pályázat óvodák részére

Jön a kocsi, most érkeztünk! – hagyományőrző pályázat óvodák részére

A Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program többfordulós videópályázatot hirdet külhoni magyar óvodáknak és külhoni magyar tannyelvű óvodai csoportoknak Jön a kocsi, most érkeztünk! címmel.

A pályázat célja bemutatni a hagyományőrzés kiemelt szerepét az óvodai nevelésben, megmutatni a magyar népi kultúra kimeríthetetlen tárházát, ezen belül a népdal, néptánc, népmese, népszokások, népi játékok sokszínűségét; kiemelt szerepét az anyanyelv megtartásában, a magyar identitás megerősítésében a pedagógiai munka során.

Az óvodai csoportok videófelvétellel pályázhatnak, melyen a gyerekek közösen egy magyar népdalt, néptáncot, népmesét, népi játékot adnak elő. Az elbírálásnál előnyt jelent, ha az előadáshoz saját közösségük hagyományaiból merítenek ötletet, valamint ha népviseletben adják elő. A kiírók örömmel várják a csoportok kreatív megoldásait.

A beküldött felvételekből a szakmai zsűri kiválasztja azt a max. 15 pályázatot, melyek bejutnak a második fordulóba, a középdöntőbe. A beérkező pályázatok közönségszavazáson vesznek részt a  szervezők Facebook-oldalán, a legtöbb  szavazatot elért előadás szintén bekerül a középdöntőbe. A továbbjutott versenyművekről a kiíró profi videó készít, ezek közül 8-10 alkotás kerül a döntő Seregszemlébe.

A pályázat beérkezésének határideje 2021. január 31., az eredeményhirdetésre február 16-án kerül sor. A pályázattal kapcsolatos részletes információk az  ovodaprogram.eu honlapon találhatók.

  • rozsnyovidek


Hagyj üzenetet