Megkezdik a kijelölt csoportokhoz tartozók oltását a rozsnyói kórházban

Megkezdik a kijelölt csoportokhoz tartozók oltását a rozsnyói kórházban

Január 18-tól, hétfőtől a rozsnyói kórházban megkezdik azok oltását, akik az erre kijelölt portálon keresztül regisztrálnak – tájékoztatott Jana Fedáková, a Svet Zdravia hálózat kommunikációs munkatársa.

„A rozsnyói kórház oltópontján adják be a vakcinát, a rendelőintézet épületének földszintjén. Egy rendelőt jelöltek ki erre a célra, ahol két helyen oltanak be megközelítőleg 300 embert naponta” – mondta Fedáková.

Az oltópont 9-től 15.30-ig tart nyitva, 12 óra és 12.45 között ebédszünetet tartanak. „A rozsnyói kórház az egészségügyi minisztérium által kijelölt központi oltópontok egyike. Ilyen oltópontként működik még a homonnai és a nagymihályi kórház” – mondta Fedáková.

A Svet zdravia munkatársa rámutatott, hogy az oltáshoz regisztrálni kell a www.korona.gov.sk weboldalon, ahol az első szakaszban az egészségügyi dolgozók jelentkezhetnek, valamint azok, akik közvetlenül vagy közvetve részt vesznek a betegellátásban és -szállításban, továbbá a szociális otthonok alkalmazottai és a szociális terepmunkások.

Fedáková hozzátette, a hálózat múlt szerda (január 6.) óta 14 kórházban kezdte meg az egészségügyi alkalmazottak oltását. Az első három napon több mint 2800 dolgozót oltottak be, ezen a héten további több mint 5100-at. A rozsnyói kórházban eddig több mint 250 alkalmazott kapta meg a vakcinát.

  • forrás: tasr, fotó: procare.sk


Hagyj üzenetet