33 koronavírusos beteget kezelnek a rozsnyói kórházban

33 koronavírusos beteget kezelnek a rozsnyói kórházban

A rozsnyói és a rimaszombati kórházban jelenleg összesen 47 koronavírusos beteget kezelnek – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Jana Fedáková, a kórházakat működtető Svet zdravia hálózat kommunikációs munkatársa. 

“A rozsnyói kórház COVID-részlegén 33 beteg fekszik, közülük egy személy állapota igényel mesterséges lélegeztetést, és 29 páciensnek van szüksége oxigénkezelésre – részletezte Fedáková, hozzátéve, hogy a teljes kapacitás 55 férőhely. A rozsnyói kórház 16 alkalmazottja van otthoni karanténban.

A tájékoztatás szerint a rimaszombati kórházban 14 koronavírusos beteg található, négyen szorulnak művi lélegeztetésre, a többiek oxigént kapnak. Itt 45 fekvőhely a kapacitás, karanténban 14 alkalmazott van.

Mostanáig a rozsnyói kórházban több mint 250 alkalmazottat oltottak be, a rimaszombati intézményben pedig 245 dolgozót. “Ezen a héten érkeztek a további vakcinák, és a kórház folytatja az alkalmazottak oltását” – jegyezte meg Fedáková.

A COVID-19 megbetegedéssel küzdő betegek száma a múlt év végével összehasonlítva egyik intézményben sem változott jelentősen. Akkor a kórházi hálózat adatai szerint összesen 48 beteget regisztráltak.

  • pr-i, rozsnyovidek, fotó: nemocnice.sk


Hagyj üzenetet