A negatív teszteredményt nem csak a “kék” tanúsítvánnyal lehet igazolni

A negatív teszteredményt nem csak a “kék” tanúsítvánnyal lehet igazolni

A negatív teszteredményt nem csak a “kék” tanúsítvánnyal lehet igazolni. Az állampolgárok a mobil mintavételi állomásokon az egészségügyi minisztérium honlapjáról letöltött dokumentumot (Potvrdenie o vykonaní testu) is aláírathatják. Ezt a tárca kommunikációs osztálya erősítette meg a TASR hírügynökségnek szerdán.

„Ha a laboratórium, a tesztelőállomás vagy az egészségügyi ellátást nyújtó szolgáltató napi szinten jelenti a tesztelést a regionális közegészségügyi hivatalnak, érvényes lesz az állampolgárok számára igazolt dokumentum a tesztelésről” – áll a tárca közleményében.

A kormány február 7-ig meghosszabbította a kijárási tilalmat. A január 27-től február 2-ig tartó időszakban több kivétel érvényesítéséhez is szükség lesz olyan negatív antigén vagy PCR tesztre, melyet január 18. után végeztek el. A rosszabb helyzetben lévő 37 járásban február 3. és 7. között január 27. után elvégzett tesztet kell majd felmutatni.

Negatív teszt nélkül nem lehet majd például munkába, postára, bankba, biztosítóba, benzinkútra, optikába, autószervizbe és a természetbe sem menni. A 15 év alatti gyerekektől és a 65 év feletti idősektől nem fognak tesztet kérni.

  • forrás: tasr, fotó: teraz.sk


Hagyj üzenetet