Már a 85 évnél idősebbek is kérvényezhetik az oltást

Már a 85 évnél idősebbek is kérvényezhetik az oltást

Az új koronavírus elleni védőoltást már kérvényezhetik a 85 év feletti idősek is. Ezt éjjel jelentette be a közösségi hálón Marek Krajčí egészségügy-miniszter.
      

Hozzátette: az érintettek a korona.gov.sk oldalon található kérdőív kitöltésével jelentkezhetnek az oltásra, de nem mindegyik járásban. A kérdőív kitöltésében segíthetnek nekik a családtagjaik vagy a kezelőorvosuk.

Krajčí elmondása szerint Szlovákiában már 29 oltóállomást nyitottak meg és összesen 66 kórházban oltanak. Hétfőn próbálták ki először az ún. mobil oltást. „Egy-egy pozsonyi, trencséni, zsolnai és kassai kórházból már küldenek ki mobil oltócsapatokat a szociális intézetekbe az idősekhez” – tette hozzá az egészségügyi miniszter.

Abban az esetben, ha nem jelenik meg az összes személy, akit aznap berendeltek oltásra, a fennmaradó oltóanyagot beadhatják egy 65 évnél idősebb személynek, akit az adott egészségügyi intézményben kezelnek, vagy egy olyan súlyos betegségben szenvedő páciensnek, akinél fennáll a COVID-19 súlyosabb lefolyásának kockázata. Ilyen esetben nincs korhatár.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet