Közúti és járványügyi ellenőrzés zajlott a Rozsnyói járásban

A járványügyi előírások betartását ellenőrizte a rendőrség csütörtök (február 27.) délután a Rozsnyói járásban, amely jelenleg a legrosszabb, fekete zónába tartozik. A cél az volt, hogy a lehető legnagyobb mértékben csökkentsék az emberek felesleges mozgását – adta hírül ma a TASR. 

„A Kassai Kerületi Rendőrkapitányság különféle osztályainak járőrei közel 400 személyt ellenőriztek a közutakon és a lakóhelyük közelében. 17-en nem tudtak felmutatni érvényes negatív vírustesztet, kilencen nem tudták kellően megindokolni az útjukat, két személy hagyta el a kötelező karantént, hatan pedig nem viseltek maszkot” – tájékoztatott Lenka Ivanová kerületi rendőrségi szóvivő.

A rendőrök 269 gépjárművezetőt fújattak meg, egyikük sem fogyasztott alkoholt. A közlekedési szabályokat 15-en sértették meg. Egy Renault Clio négy utasának nem volt érvényes negatív tesztje és maszkot sem viseltek. Az autón levő rendszám egy másik személygépkocsihoz tartozott, a sofőrt pedig már korábban eltiltottak a vezetéstől, egészen 2025 júliusáig.

„Az rendőrség minden egyes ügyet egyéni elbírálásnak vet alá. A maximálisan kiszabható helyszíni bírság 1000 euró, a közigazgatási eljárás során egészen 1659 euróra emelkedhet. A rendőrség folytatja a fokozott ellenőrzést” – tette hozzá Ivanová.

  • forrás: tasr, illusztrációs fotó: FB