Hétfőn újraindul az oktatás a szepsi iskolákban

Hétfőn újraindul az oktatás a szepsi iskolákban

Hétfőn, március 1-jén megnyílnak Szepsiben a város által fenntartott óvodák, az alapiskolák alsó tagozatai és a művészeti alapiskola is. A városvezetés erről a honlapján számolt be, hozzátéve: a jelenléti oktatás újraindítását a jelenlegi járványhelyzet teszi lehetővé. A vonatkozó határozatot csütörtökön (február 25.) adta ki Slavomír Borovský polgármester.

A város az oktatási tárca útmutatásával és a regionális közegészségügyi hivatal ajánlásával összhangban határozott az iskolák újranyitásáról. A közleményben felhívják a figyelmet, hogy a jelenléti oktatáson csak olyan tanulók vehetnek részt, akiknek legalább az egyik szülője rendelkezik egy hétnél nem régebbi, negatív koronavírus-teszttel. A diákokat nem fogják tesztelni. Bővebb tájékoztatás az újranyitással kapcsolatban az egyes iskolák honlapjain vagy közösségi oldalain található – számolt be a TASR hírügynökség.

Az alapiskolák felső tagozatos tanulói, a középiskolások és a felnőttoktatás résztvevői számára folytatódik a távoktatás.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet