Kassán szerdától a Moderna vakcinájával is oltanak, még vannak szabad időpontok

Kassán szerdától a Moderna vakcinájával is oltanak, még vannak szabad időpontok

A Kassa Megyei Önkormányzat szabad oltási időpontokról adott ma hírt. Az Ostrovsky utcai nagy kapacitású oltóközpont április 7-től (szerda) ismét nyitva lesz, tájékoztatta a TASR hírügynökséget Anna Terezková megyei szóvivő. A Moderna vakcinájával kezdik oltani a 60 felettieket, de egyelőre kevés a jelentkező.

A húsvéti ünnepek után Kassa megyébe több mint 8000 adag vakcina érkezett az AstraZeneca vállalattól, és rendelkezésre áll 3000 adag oltóanyag a Moderna cégtől is, amivel első alkalommal szerdától oltanak majd. A jelenleg érvényes oltási stratégia szerint ezt a vakcinát a 60 év feletti emberek kapják.

„Szerdán 1500 embert szeretnénk beoltani a Moderna vakcinájával, amely összetételében hasonló, mint a Pfizer, és a hatékonysága 94 százalék körül mozog. A vakcina magas hatékonysága ellenére ma reggelig csak 170-en jelentkeztek oltásra. Van elég vakcina, ezért kérjük azokat az érdeklődőket, akik megfelelnek az oltási feltételeknek, hogy regisztráljanak az oltóközpontunkba,“ nyilatkozta Rastislav Trnka megyeelnök.

A megye azt szeretné, ha az ún. váróterembe életkori korlátozás nélkül regisztrálhatnának az emberek. Trnka szerint így könnyebb lenne megtölteni a megye rendelkezésére álló kapacitásokat. Abban az esetben, ha egy adott napra kevesebben jelentkeznének, az oltási időpontot a “váróterem” pótlistáján szereplő emberek  kapnák meg. Tudnak több olyan esetről is, amikor az emberek bejelentkeztek az oltásra a “váróteremben”, de időpontot néhány hét után sem kaptak. „Ilyen esetekben azt tanácsoljuk, hogy a váróteremből jelentkezzenek ki, majd újból regisztráljanak. Olyan tapasztalataink vannak, hogy az ismételt regisztráció után a rendszer már besorolta az illetőt, és nagyon gyorsan kapott oltási időpontot”, tette hozzá.

A Kassa Megyei Önkormányzat mostanáig több 34.500 személyt oltott be. Az oltóközpont szerdán és csütörtökön (7-8-án), azt követően vasárnap és hétfőn (április 11-12.) fogadja az oltásra érkezőket.

  • Rozsnyó-vidék/TASR


Hagyj üzenetet