Hétfőtől nyitnak az óvodák és az alapiskolák alsó tagozatai

Április 12-től, hétfőtől kinyit minden óvoda és minden alapiskola alsó tagozata. Továbbra is nyitva vannak a speciális iskolák, az egészségügyi szakközépiskolák, a középiskolák végzős évfolyamai és más oktatási intézmények. Továbbra is folyhat az oktatás az öt diákból és a pedagógusból álló kis csoportokban, ott, ahol a távoktatást nem tudják megoldani – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

Továbbra is érvényes, hogy a szülőket tesztelni kell, valamint a felső tagozatos, és az ennél idősebb tanulókat is. „Minden gyerek újra járhat óvodába és az alapiskola alsó tagozatára. Ha tovább javul a helyzet, fokozatosan megnyitjuk a felsőbb évfolyamokat is” – mondta Branislav Gröhling (SaS) oktatási miniszter.

Az iskolai szemafor automatikusan elindul, és ha a nyitás után fertőzöttet találnak, a fenntartóval és a regionális közegészségügyi hivatallal való egyeztetés után bezárhatják az érintett osztályt, vagy az iskolát. Az iskolák az oktatási minisztérium honlapján Visszatérés az iskolába címmel közzétett, április 12-től érvényes útmutató szerint járnak el.

A művészeti alapiskolákban is újraindul az individuális oktatás az alsó tagozatos gyerekek számára. Nyitva lesznek az iskolai klubok, az iskolai étkezdék, az oktatási tanácsadók, valamint a speciális iskolák és az egészségügyi szakközépiskolák kollégiumai is. A szülők, illetve a felső tagozatos alapiskolások és a középiskolások tesztelése kötelező.

A további információkat április 12-én, hétfőn teszik közzé, az oktatási minisztérium arról is tájékoztatni fog, hogyan fognak működni az iskolák április 19-től.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Beiratkozás a rozsnyói óvodákba
Légúti betegségek miatt erre a hétre bezár az egyik rozsnyói óvoda
OLVASNI JÓ! – Király Anikó: A balatoni sellő