A Massriot együttes áthidalja a határokat – magyar nyelvű dallal jelentkeztek

A Massriot együttes áthidalja a határokat – magyar nyelvű dallal jelentkeztek

A Massriot együttesnek idén már sorrendben a harmadik dala jelenik meg, amelyhez videoklip is készült. Ez a dal mégsem számít teljesen újdonságnak. A rozsnyói származású csapat meglepetéssel készült rajongóinak, mégpedig az év elején megjelent „Bude To Fajn” című daluk magyar nyelvre való átdolgozásával. Más nyelv, más hangszerelés. A szlovák nyelvet felváltotta a magyar, a bendzsót a cimbalom, s mindemellett megszólal a nagybőgő és a tangóharmonika is. A dal jellegzetes címet kapott, „Minden Jó Lesz” – tájékoztatta portálunkat az együttes PR menedzsere. 

A magyar és a szlovák népzenén belül is megjelennek olyan hagyományos hangszerek, mint a cimbalom, tangóharmonika, nagybőgő illetve hegedű. Próbálunk rámutatni arra, hogy ezek a  népi hangszerek milyen gyönyörűen felhasználhatók a modern popzenei stílusban. Bár elsődleges célunk, hogy az az üzenet, amit e dal képvisel, eljusson ahhoz a 15 millió emberhez a világban, akik magyarul szólalnak meg, s nem utolsó sorban finoman rámutatni arra, hogy e két nemzetnek nagyon sok közös jegye fellelhető a zenében, de az értékekben is,” – közölte Šimko Róbert, az együttes frontembere, aki szintén a Szlovákiában élő magyar kisebbség tagja.

A Massriot együttes megpróbálja ezzel az újdonsággal is áthidalni a határokat, lerombolni az előítéleteket és megerősíteni azt a baráti köteléket, ami e két nemzet között fennáll. A Minden Jó Lesz című dal 2021. április 9-től elérhető minden streaming platformon, a videoklip pedig megtekinthető a YouTube hálózatán.

A „Massriot-Minden Jó Lesz“ című dalának megjelenését a Kisebbségi Kulturális Alap támogatja.

STREAM:
Tidal: https://tidal.com/browse/track/179007247
Deezer: https://deezer.page.link/Rd8aVsPe6WyJ3Qoy8
Spotify: https://open.spotify.com/track/3K1lYvtaZOhNK12081XJAX?si=be4cc41133644968
Apple Music: https://music.apple.com/sk/album/minden-j%C3%B3-lesz-single/1561486422
YouTube music: https://music.youtube.com/watch?v=z3sfY5T45f0&feature=share

  • Massriot


Hagyj üzenetet