Lélegeztetőgép a rozsnyói kórháznak – gyűjtést indított a HORKAI Polgári Társulás

A gömörhorkai székhelyű HORKAI Polgári Társulás nyilvános gyűjtést kezdeményez. A felajánlásokat a rozsnyói kórháznak adományozzuk, hogy azokból lélegeztetőgépet vásároljanak a COVID-osztály számára. Az ilyen jellegű gyűjtések Szlovákia-szerte sikeresnek bizonyultak, és hisszük, hogy a mi kezdeményezésünk is sokakat megszólít – tájékoztatta portálunkat az egyesület. 

Több mint egy éve élünk a félelem árnyékában és a COVID-19 elleni küzdelemben. Régiónkban egyre több embert és családot érint a koronavírus okozta megbetegedés és szövődményei. Ezért arra kérjük Önöket, hogy lehetőségeikhez mérten kapcsolódjanak be a gyűjtésbe. Ebben a nehéz helyzetben mindenki számára különösen fontosak a gyógyulást segítő eszközök. Nem tudhatjuk, mikor és melyikünknek lesz rá szüksége a kezelésünk során, vagy akár életünk megmentésénél. A kórház igazgatósága megerősítette, hogy az átmeneti enyhülés ellenére a lélegeztetőgépekre továbbra is nagy szükségük van.

A jótékonysági kezdeményezéssel kapcsolatos bővebb információk a gyűjtés honlapján olvashatók. A nyilvános gyűjtés a HORKAI társulás transzparens számláján történik, ahol az adományozók követhetik a adományaikat és a számla egyenlegét.

  • Rozsnyó-vidék/Horkai PT

Related Posts

Csütörtökön zárva lesz a városi hivatal
Szeptember 13-án kezdődik a háromnapos Rozsnyói Vásár
Július a Rozsnyói Bányászati Múzeumban