Hegedűkoncerttel indul a Zenei Tavasz Rimaszombatban

Hegedűkoncerttel indul a Zenei Tavasz Rimaszombatban

Rimaszombatban 41. alkalommal szervezik meg a Zenei Tavasz elnevezésű programsorozatot, melynek idei első koncertjére május 11-én, kedden 18:00 órakor kerül sor – tájékoztatta portálunkat a közelgő programról Zsélyi Katalin. Az esemény helyszíne a Rimaszombati Művelődési Központ színházterme, a belépődíj 3 €, a Zenebarátok Köre tagjainak 2 €. A jegyek a koncert kezdete előtt, a helyszínen vásárolhatók meg.
A szervezők a néhány hónapos kényszerű járványszünet után most Imrich Farkaš koncertjére várják a rimaszombati komolyzene-kedvelőket. A számos nemzetközi díjjal jutalmazott hegedűvirtuóz, Imrich Farkaš többek között Kreisler, César Franck, Gabriel Fauré és Camille Saint-Saëns műveit adja elő, zongorán Pavol Farkaš kíséri.
A koncert programja:
Fritz Kreisler: Prelúdium and Allegro
César Franck: Violin Sonata
Gabriel Fauré: Après un rêve
Camille Saint-Saëns: Introduction and Rondo Capriccioso
Franz von Vecsey: Valse Triste
Pablo de Sarasate: Zigeunerweisen
A koncerttel kapcsolatos bővebb információkat a művelődési központ weboldalán, közösségi oldalán és a Facebook-eseménynél találják az érdeklődők.
A koncertsorozat keretében a következő alkalommal, május 25-én Jordana Palovičová (zongora) és Ivan Palovič (hegedű) lép színpadra. A koncert után kerül majd sor a rimaszombati komolyzene-barátok körének negyvenéves tevékenységéről szóló publikáció keresztelőjére, bemutatására.
– Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet