Enyhülnek a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok

Enyhülnek a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok

Enyhülnek a tömegrendezvényekre vonatkozó szabályok, növekszik a látogatók megengedett létszáma. Azokban a járásokban, ahol harmadfokú riasztás lesz érvényben (bordó fázis), legfeljebb hat fő vehet részt a rendezvényeken. Ott, ahol kedvezőbb a járványhelyzet, beltéri filmvetítésekre is lehetőség nyílik – erről csütörtökön tájékoztatott Ján Mikas tiszti főorvos. Mint már beszámoltunk róla, a Rozsnyói járás a rózsaszín besorolásúak közé tartozik.

Másodfokú riasztás (piros fázis) esetén legfeljebb tíz ember lehet majd jelen a rendezvényeken. Elsőfokú riasztás (rózsaszín fázis) esetén beltéri rendezvényen 25 fő, szabadtéren 50 fő lesz a megengedett maximális létszám.

A narancssárga besorolású járásokban belső térben 25 százalékos (legfeljebb 250 fő), szabad téren 50 százalékos (legfeljebb 500 fő) nézőkapacitást engedélyeznek. Itt állni is lehet majd a rendezvényeken, de ebben az esetben a maximális létszám belső térben 50, szabadtéren 100 fő lesz.

A sárga besorolású járásokban belső térben 50 százalékos (legfeljebb 250 fő), szabad téren 75 százalékos nézőkapacitást (legfeljebb 500 fő) engedélyeznek. Állóhelyek esetén a maximális létszám beltéri rendezvényen 100, szabadtéren 250 fő lesz.

A zöld besorolású járásokban állóhelyek esetében 50, ülőhelyek esetében 75 százalékos nézőkapacitást engedélyeznek. Belső térben legfeljebb 500, szabad téren legfeljebb 1000 ember állhat, illetve ülhet.

“A szervezőknek a rendezvény után 14 napig meg kell őrizniük a látogatók telefonszámát vagy e-mail címét arra az esetre, ha járványügyi vizsgálatra kerülne sor. A 14 nap letelte után a szervezőnek meg kell semmisítenie az adatokat” – figyelmeztetett a tiszti főorvos.

A bordó és piros besorolású járásokban tilos lakodalmakat, torokat, partikat és ehhez hasonló rendezvényeket tartani. A rózsaszín, narancssárga, sárga és zöld besorolású járásokban megtarthatók ezek az összejövetelek is, különféle létszámkorlátok mellett – számolt be a TASR.

A résztvevőknek 72 óránál nem régebbi, negatív PCR vagy LAMP tesztet, illetve 24 óránál nem régebbi Ag tesztet kell majd felmutatniuk.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet