Ősztől a duplájára nő a nemzetiségi adásokra szánt időkeret

Ősztől a duplájára nő a nemzetiségi adásokra szánt időkeret

Az őszi műsorterv elindítása után a duplájára nő az RTVS televíziós programjain belül a nemzetiségi adásokra szánt időkeret. Ezenkívül egy magyar nyelvű weboldalt is terveznek patria.rtvs.sk cím alatt. Ezt Lovász Attila, a nemzetiségi adások részlegének igazgatója jelentette ki az RTVS tanácsának csütörtöki ülésén, az RTVS nemzetiségi adásainak reformjával kapcsolatban – tájékoztatott ma a TASR hírügynökség.

Mint Lovász elmondta, jelenleg a weboldal irányelvein dolgoznak, amely a spravy.rtvs.sk hírportálhoz hasonló lesz, valamint hang- és videofelvételek is részét fogják képezni. „Júliusban el kellene készülnie az új weboldal magyar verziójának, és augusztusban már ennek tartalmán kellene dolgoznunk – egyelőre próbajelleggel, hogy szeptemberben készen álljunk” – tette hozzá Lovász.

Az oldal tartalmáról a nemzetiségi adás szerkesztősége fog gondoskodni, ahová új munkatársakat vettek fel. „Létrehozzuk a Pátria „brand”-et, amely további nyelveken is megjelenhetne” – tette hozzá Lovász.

A televíziós nemzetiségi adások megnövelt időkerete esetében a programokat a reggeli műsoridőbe sorolják. „A kisszámú nemzeti kisebbségek számára meghagyjuk a félórás tájékoztató jellegű adásokat, amelyekből több lesz. A magyar, roma, ruszin és ukrán kisebbség esetében új, 54 perces, összefüggő reggeli programokat alakítunk ki” – magyarázta Lovász. Hozzátette: a nemzetiségi adások között ismét megjelennek a vitaműsorok.

A szeptember 15-től életbe lépő őszi műsorterv nemzetiségi adásainak végleges formáját a tanács augusztus végi üléséig kell előterjeszteni.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet