Csehország, Magyarország és Ausztria elismerik az oltási igazolásunkat

A Cseh Köztársaság, Magyarország és Ausztria is el fogja ismerni a szlovák oltási tanúsítványt, jelentette be pénteken Ivan Korčok (SaS-jelölt) külügyminiszter. A TASR hírügynökséget Juraj Tomaga külügyi szóvivő tájékoztatta.

„Örülök, hogy megvannak az első eredmények. Miután tárgyaltam magyar kollégámmal, Szijjártó Péterrel, bejelenthetem, hogy a déli szomszédaink el fogják ismerni a szlovák oltási igazolásokat, ugyanez érvényes Csehországra és Ausztriára is” – közölte Korčok. Azt nem részletezte, hogy az említett országok mikortól fogadják el a szlovák tanúsítványt.

Korčok egyútal felhívta a figyelmet, hogy Ausztria csak az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) vagy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott védőoltásokat ismeri el. „Azokra az Ausztriába utazó szlovák állampolgárokra, akik a Szputnyik V vakcinával oltatják be magukat, vonatkoznak az itt érvényes korlátozások, vagyis az országba való belépéskor tesztet kell majd felmutatniuk, vagy egy igazolást arról, hogy átestek a COVID-19 betegségen” – részletezte a szlovák külügyminiszter, hozzátéve: a WHO által jóváhagyott kínai Sinopharm vakcinát Ausztria is elismeri.

  • forrás: tasr, fotó: pexels.com

Related Posts

Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Fogytán vannak a COVID-19 elleni vakcinák, az oltási időpontokat elhalasztják
A veszélyeztetett csoportokba tartozóknak ajánlatos beoltatniuk magukat