A beoltott szlovák és magyar állampolgárok szabadon utazhatnak a két országban

A beoltott szlovák és magyar állampolgárok szabadon utazhatnak a két országban

A beoltott szlovák és magyar állampolgárok szerdától szabadon utazhatnak a két országban, tette közzé a közösségi hálón Szijjártó Péter magyar külügyminiszter.

Szijjártó az elmúlt napokban többször tárgyalt szlovák kollégájával, Ivan Korčokkal (SaS-jelölt) arról, hogy minél hamarabb lehetővé váljon a beoltott személyek szabad mozgása, hogy újra találkozhassanak „a családok, a barátok, a közösségek”.

„A kedd délutáni (június 8.) tárgyalás eredményesen végződött, Szlovákia hivatalosan bejelentette, hogy egyetért a javaslattal” – tette hozzá Szijjártó.

Martin Klus, a külügyminisztérium államtitkára a szerdai kabinetülés előtt közölte, a Magyarországról Szlovákiába érkezőknek fel kell mutatniuk a védettségi igazolványt, amelyben fel kell tüntetni az oltás időpontját. Magyarország elismeri a szlovák oltási tanúsítványt – közölte Klus.

2020. szeptember 1-jétől Magyarország feltételül szabta, hogy csak magyar állampolgárok, vagy magyarországi tartózkodási engedélyt felmutatók léphetnek be az ország területére. Klus azt várja, hogy Magyarország egyszerűbb feltételeket szab a beutazók számára.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet