Gazdaságtudományi végzettség – a sokoldalú elhelyezkedés kulcsa!

Nincs ez másként a komáromi Selye János Egyetem esetében sem. Amellett, hogy a közgazdaságtan alapú képzések három különböző szakirányát kínálja Szlovákia egyetlen magyar nyelven oktató egyeteme, további előnyökkel jár, ha a gazdasági irányvonalat az észak-komáromi egyetemen kezdik meg a hallgatók.

Miért jó a szlovákiai felsőoktatás részévé válni?

A magyarországi hallgatók a Selye János Egyetem (a továbbiakban SJE) hallgatóinak immáron közel 30%-át teszik ki – tehát attól függetlenül, hogy az intézmény a határ túloldalán található, egyre nagyobb bizalmat szavaznak az egyetemnek a magyarországi fiatalok is. Számos magyarországi tanár oktatja a hallgatókat, a színvonalat tehát nem csak a felvidéki képesített oktatói gárda, hanem az anyaország elismert professzorai is garantálják.

A nappali tagozatos képzéseink tandíjmentesek, a felhasználható, aktuális és gyakorlatorientált tudásanyagot és a diplomát így ingyenesen szerezhetik meg hallgatóink. A diploma megszerzésének a jelenlegi helyi szabályozás szerint a nyelvvizsga letétele nem feltétel. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne helyeződne kiemelt hangsúly az üzleti angol vagy német nyelvtudás elsajátítására, amit kötelezően választható tantárgyként hirdetünk meg. A szlovákiai felsőoktatás felvételi szabályai decentralizáltak, azaz központi ponthatár nélkül minden intézmény, így az SJE is, saját maga határozza meg a saját felvételi követelményeit, mely esetünkben a sikeres érettségi vizsgát jelenti. A további követelményeket, beleértve a tervezett hallgatói keretlétszámot és a pontszámszámítást is az SJE Gazdaságtudományi és Informatikai Kara (a továbbiakban kar) az adott akadémiai évre fogadja el. Részletesebb információk:

A kar számos ösztöndíj-lehetőséget kínál, a tanulmányi, motivációs és kiválósági ösztöndíjakban általában azon hallgatók részesülhetnek, akik aktívan hozzájárultak a kar jó hírnevének öregbítéséhez, de a hátrányos anyagi helyzetű hallgatókat is támogatjuk szociális ösztöndíjakkal. A Sirály Kollégium pezsgő életének részévé válni szintén egy olyan szempont, melyet kár lenne kihagyni – az elsősök számára szinte 100%-ban biztosított férőhelyek igazolják azt, hogy a Selye János Egyetem mindent megtesz annak érdekében, hogy a diákok kedvezményes áron, minőségi körülmények között éljék egyetemi életüket. Az egyetemen és a karon működő hallgatói önkormányzat a hallgatói érdekképviselet mellett igyekszik olyan programkínálatot is szervezni a hallgatóknak, melyek felejthetetlen élménnyé teszik a felsőoktatásban eltöltött éveket.

A járványhelyzettel kapcsolatban sincs félnivalója a Magyarországról érkező jelentkezőknek!

A kar a határátlépés problémamentessé tételének érdekében igazolást tud adni hallgatóinak, továbbá a járványhelyzet esetleges romlása esetén az online oktatásra történő átállásban is olyan pozitív tapasztalataink vannak, amelyeket kamatoztatva tanáraink legalább ugyanolyan minőségben adják át a tudásanyagot, mint amit a jelenléti órákon megszokhattak a hallgatók.

Ha tehát a számos pozitívum mellett olyan tudást is szeretnél, mellyel az élet különböző területén (a közszférában vagy vállalati szférában egyaránt) elhelyezkedhetsz, válaszd a vállalati gazdaságtan és menedzsment képzést! Így a későbbiekben vállalkozóként saját elképzeléseidet hívhatod életre, vállalatirányítási szakemberként akár a nagyobb nemzeti, vagy multinacionális cégek menedzsmentjének szerves része lehetsz, de elhelyezkedhetsz például HR menedzser, pénzügy elemző, marketing menedzser, logisztikai vezető, de könyvelői pozíciókban is – utóbbi esetében mind a magyar, mind a szlovák ügyfelek számára hasznos tudás birtokában nyújthatsz segítséget. A szakmai gyakorlatra fektetett hangsúly szintén azt a tényt erősíti tovább, hogy az itt végzett hallgatók nem csak elméleti szinten, de a gyakorlatban is olyan képzésben részesülnek, melyeket a jövőben hasznosítva megmutathatják: jól jár, aki ide jár! Bővebb információ: felveteli.ujs.sk

  • SJE

Related Posts

32. alkalommal rendezik meg a nyári egyetemeket Rimaszombatban és Komáromban
Vers- és prózamondó, képzőművészeti és robotika tábor Komáromban
A Selye Nyári Egyeteme középiskolásoknak, fesztivál kedvezményekkel!