A koalíciós tanács a határrezsim és az oltás kérdésével is foglalkozni fog

A koalíciós tanács a határrezsim és az oltás kérdésével is foglalkozni fog

Vladimír Lengvarský (OĽANO-jelölt) egészségügy-miniszter elmondása szerint a koalíciós tanács még hétfőn foglalkozni fog a határrezsim és a határellenőrzés kérdésével. Az ezzel kapcsolatos végleges intézkedéseket a szerdai (június 30.) kormányülés után fogják bemutatni. A hétfői ülésen szó lesz az esetleges kötelező oltásról is. Ez utóbbi intézkedés csak bizonyos csoportokat érintene.

“A beoltottak az országba való belépéskor kedvezményeket fognak élvezni. Azokat, akik oltatták be magukat, szigorúbban fogják ellenőrizni” – helyezte kilátásba a tárcavezető. Az új határrezsim július 1-től vagy 5-től lép érvénybe.

Mikulec hozzáfűzte: a határokra vonatkozó óvintézkedések a külföldi és a hazai járványhelyzet alakulásának függvényében változnak majd. Elmondása szerint rendelkezésre áll a kellő kapacitás a határellenőrzés biztosításához.

Az oltás motiválásának kérdése kedden (június 29.) is napirenden lesz. Ebben a témában Mária Kolíková (Za ľudí) igazságügy-miniszter hívott össze egy találkozót.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet