Egyre több körzeti orvos vállalja a koronavírus elleni védőoltás beadását

Egyre több körzeti orvos jelentkezik, hogy vállalja a koronavírus elleni védőoltás beadását. Az egészségügyi minisztérium jelenleg 155 körzeti orvost és 35 gyermekorvost regisztrál – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Zuzana Eliášová, az egészségügyi minisztérium szóvivője.

„Az orvosoknak lehetőségük van regisztrálni, hogy július 1-jétől minél több rendelőt bevonhassunk. De július 1-je után is lehet még jelentkezni” – magyarázta Eliášová, és hozzátette, Vladimír Lengvarský egészségügyi miniszter (OĽANO-jelölt) utasítására készül a bejegyzett rendelők országos jegyzéke.

Júliustól a körzeti, illetve a gyermekorvosi rendelőben is beoltathaják magukat a COVID-19 betegség ellen a felnőttek, valamint a 12 és 15 év közötti fiatalok – közölte az egészségügyi miniszter június 24-i sajtótájékoztatóján. Az érdeklődőknek közvetlenül a körzeti orvosuknál kell jelentkezniük.

Júliustól a körzeti orvosok és a gyermekorvosok is oltanak

A rendelőkben a szokásos módon történik az oltás, az adminisztrációt is itt végzik, a körzeti orvosok csak a saját betegeiket olthatják be. A körzeti orvosok a Pfizer/BioNTech Comirnaty vakcinájával oltanak – emlékeztetett a TASR hírügynökség.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com

Related Posts

Az egészségügyi tárca nem tervezi a gyógyszerek patikán kívüli árusításának engedélyezését
Hét megyében nőtt a szennyvízben a koronavírus koncentrációja
Szeptember óta 165 sárgaságos megbetegedést regisztráltak Kassán és környékén