Nyári mozi a csillagok alatt: júliusi program

Nyári mozi a csillagok alatt: júliusi program

A rozsnyói csillagvizsgáló immár tizenkettedik éve ad otthont a nyári mozinak. A filmkedvelő közönséget idén is sokféle műfajú, változatos program várja a szabad ég alatt. Elég hozni egy plédet, szúnyogirtót, és kezdődhet a mozizás. Lássuk, mi a júliusi ajánlat!

Sztárok a vásznon, csillagok az égen

A szervező Gömöri Művelődési Központ a nyári szünetben ismét egyedülálló élményt kínál a látogatóknak, akik a filmvásznon láthatják a mozicsillagokat, emellett szakember kíséretében megtekinthetik az éjszakai égbolt csillagait is.

„Júliusban és augusztusban, már hagyományosan, minden csütörtökön élvezhetik a nézők a filmes újdonságokat és ismert mozialkotásokat. Széles a kínálat, és reméljük, hogy a nézők kellemes élményeket szereznek. A program összeállításával igyekszünk megszólítani a látogatók teljes skáláját. Az első idei vetítés éppen július 1-jére esik. A vakáció első napján az Álomépítők (Minna a továreň na sny) című családi rajzfilmet kínáljuk nézőinknek,” nyilatkozta Helena Novotná, a művelődési központ igazgatója.

A filmfesztivál nyitó alkotása egyszerre látható Cannes-ban és Rozsnyón

A következő vetítésre július 6-án, kedden kerül sor, amikor Rozsnyó jelképesen kapcsolódik a Cannes-i filmfesztivál megnyitó ünnepségéhez. Leos Carax rendező szenvedéllyel, szerelemmel és dicsőséggel teli legújabb alkotása, az Anette című musicalt mutatják be. A rozsnyói nézők ugyanakkor láthatják a filmet, amikor annak díszelőadása éppen megnyitja a rangos filmfesztivált a francia riviérán.

A szokásos csütörtöki program július 8-án a Ragadozó madarak (és egy bizonyos Harley Quinn csodasztikus felszabadulása) című akció-vígjátékkal folytatódik, július 15-én pedig a Sarlatán című cseh-szlovák életrajzi dráma látható. Július 22-én egy akció-thrillert vetítenek Ava címmel, majd a hónapot a Tudsz titkot tartani? című romantikus vígjáték zárja július 29-én.

A vetítések sötétedés után, 21:00 órakor kezdődnek, a helyszín a rozsnyói csillagvizsgáló (Lesná 1.). A belépődíj 2 €. A nyári mozi az aktuális járványügyi előírásokkal összhangban kerül megrendezésre.

– pr-i, Rozsnyó-vidékHagyj üzenetet