Esti tárlatlátogatások a betléri kastélyban

Esti tárlatlátogatások a betléri kastélyban

A Betléri Múzeum idén nyáron is megszervezi a közkedvelt esti kastélylátogatásokat. Júliusban és augusztusban minden szombaton rendhagyó időpontban kereshetik fel a látogatók a történelmi Magyarország egyik legjelentősebb nemesi családja, az Andrássyak pompás vadászkastélyát. Az esti programok témája ezúttal Andrássy Manó élete és munkássága lesz.

A múzeum ebben az évben emlékezik meg I. Andrássy Manó, a Vasgróf születésének 200. évfordulójáról. Az esti kastélylátogatások során az érdeklődők megismerkedhetnek a gróf életével, vállalkozói tevékenységével abból az időszakból, amikor Gömört Magyarország vasszíveként emlegették, valamint politikai ambícióival, egzotikus utazásaival, gyűjteményeivel, sőt titkos szerelmének történevel is, miközben azokat a helyiségeket is felkereshetik, amik a szokásos tárlatlátogatásokon nem látogathatók. Aki részt vesz a sétán, olyan könyvek között töltheti az időt, amiket valaha az Andrássyak lapozgattak, és olyan tárgyakat láthat, melyek egyébként nem szerepelnek a kiállításon.

A különleges kastélylátogatások minden júliusi és augusztusi szombaton 20.30, 20.50, 21.40 és 22.00 órakor indulnak. A belépőjegy ára, a fényképezési engedéllyel együtt 10€. A programon való részvételhez előzetes írásos bejelentkezés szükséges a judita.krajciova@snm.sk e-mail címen. A belépőjegyek a kastély pénztárában vásárolhatók meg naponta 9.30-tól 17.30-ig, vagy a tárlatlátogatás előtt egy órával (19.30 és 20.30 óra között).

A múzeum munkatársai felhívják a figyelmet arra, hogy a program az aktuális járványellenes intézkedések értelmében kerül megrendezése, valamint kérik a látogatók türelmét és megértését a rendelkezések és a korlátozott létszám betartásánál.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék


Hagyj üzenetet