A biztosító havi kétszer téríti a PCR-tesztek árát a nyári táborok előtt

A biztosító havi kétszer téríti a PCR-tesztek árát a nyári táborok előtt

A nyári táborban való részvétel feltétele a negatív PCR-teszt felmutatása. Ennek árát havonta két alkalommal téríti a biztosító. A TASR-t erről mindhárom egészségbiztosító tájékoztatta.

A negatív PCR-teszt felmutatása nem kötelező a 10 éven aluli gyermekeknek és a beoltott személyeknek, valamint azoknak, akik már átestek a betegségen. A kérvényeket a www.korona.gov.sk weboldalon lehet kitölteni, ahol a tábor kezdetének időpontját is fel kell tüntetni.

A gyermekeket a lakhelyükhöz legközelebb lévő helyen tesztelik le. A tesztelésre való meghívásnak három nappal a tábor kezdete előtt kellene megérkeznie, hogy időben letesztelhessék a gyermekeket, és az eredmények a tábor kezdetéig megérkezhessenek.

A tábor kezdetén minden gyereknek, és minden olyan résztvevőnek, aki a tábor menetét biztosítja, 72 óránál nem régebbi, negatív PCR-teszttel kell rendelkeznie.

Nyári tábornak minősülnek azok a legalább öt résztvevőből álló, minimum négynapos szervezett rendezvények, amelyeket 18 éven aluli gyermekek és fiatalok számára rendeznek rekreáció, az egészség erősítése és ügyességfejlesztés céljából.

  • forrás: tasr, fotó: pixabay.com


Hagyj üzenetet