Történelmi piknik a betléri kastély parkjában

Történelmi piknik a betléri kastély parkjában

A Betléri Múzeum hét évvel ezelőtt élesztette fel a piknikezés hagyományát, ahol a történelmet kedvelő látogatók az egykori arisztokrata családok mintájára élvezhetik a nyarat, a finom ételeket, hűtött italokat, a kastély angolparkjának utánozhatatlan hangulatát, a kellemes zenét és társaságot.

2021. július 10-én, szombaton délután 14:00 órától a kastély előtti réten a Classic Gipsy Music együttes előadásában szól majd a zene, a gyerekek kézműves foglalkozáson alkothatnak, és ha kedvük tartja, hercegnő vagy lovag jelmezben pózolhatnak a fotós kamerája előtt.

A történelmi piknikre meghívást kapott az „előkelő társaság” is, melynek tagjai I. Andrássy Manó korát idéző ruhákban jelennek meg, és akikkel a látogatók is készíthetnek közös képet. Az idei évben ünnepeljük a Vasgróf, azaz Andrássy Manó születésének 200. évfordulóját, emlékeztettek a múzeum munkatársai, hozzátéve, a piknikre korabeli kosztümben érkezők idén is ingyenes kastélybelépőt kapnak.

A látogatók falatozhatnak a saját piknikkosarukból vagy válogathatnak a helyben kínált regionális termékek, csemegék közül. Aki nem hoz magával kosarat, a múzeum boltjában kölcsönözhet egyet, és kérésére meg is töltik mindenféle finomsággal. Hasonlóképpen plédet és nyugágyat is kérhetünk kölcsön a múzeumshopból. A pikniken a Gömöri Kézművesek Társulásának tagjai kínálják majd kézzel készült portékáikat.

  • pr-i, Rozsnyó-vidék, fotó: SzNM BM Facebook


Hagyj üzenetet